Warta Industri

Apa kaluwihan nilon MC lan nilon biasa?

2021-06-24

Dibandhingake karo nilon biasa, nilon MC nduweni sifat fisik lan mekanik luwih akeh tinimbang nilon biasa.

 

(1) Sipat fisik. MC nilon duweni panyerepan banyu luwih murah tinimbang nilon umum, udakara 0,9%, dene nilon umum udakara 1,9%, mula stabilitas dimensi sing apik.

 

(2) sifat mekanik. Kekerasan nilon MC luwih dhuwur tinimbang thermoplastic umum. Kekerasan Brinell udakara 21kg / cm2, kekuatan tarik luwih saka 900kg / cm2, lan kekuatan lentur, kekuatan kompresi lan resistensi dampak luwih dhuwur tinimbang thermoplastics. Kekakuan nilon MC uga luar biasa, modulus kekuatan tarik bisa nganti 3,6 × 104kg / cm2, lan modulus elastis lentur bisa nganti 4,2 × 104kg / cm2 (ing suhu ruangan). Nduwe gesekan lan kinerja nyandhang sing apik, lan nduweni kinerja pelumas awake dhewe sing luwih apik dibandhingake karo tembaga lan paduan Baotou ing mesin uji coba. Sajrone gesekan garing, koefisien gesekan stabil, kinerja termal kanthi beban 4,6kg / cm2, suhu deformasi termal nilon MC yaiku 150 "~ ~ 190", lan resistensi panas Maxi udakara 55 " ƒ, sing ngluwihi plastik umume teknik.

 

Bisa dingerteni saka macem-macem sifat fisik nilon MC yaiku minangka plastik rekayasa khusus, nilon MC bisa digunakake ing pirang-pirang lingkungan kerja keras, utamane mesin pertambangan lan mesin pertanian. Ing aplikasi mesin pertanian, pabrik produk plastik rekayasa wis ngembangake luwih saka 50 produk ing 3 kategori, utamane kalebu lengen poros, kopling blok damping elastis lan cincin segel. Produk unggulan kalebu troli traktor rantai lan macem-macem grumbulan tahan Wear ing mesin pertanian. Utamane kabeh jinis nganggo bagean lan kopling kanggo pemanen gabungan, penyerap kejut umur dawa ing kabeh jinis kopling pompa banyu, lan liya-liyane. Produk cincin penyegelan kalebu macem-macem cincin silinder minyak lan lengen bledug, cincin segel pompa banyu gedhe lan liya-liyane. Ing proses pabrikan, produk sing digunakake ing lingkungan kerja sing beda dimodifikasi, kayata produk lengan poros. Liwat modifikasi, kinerja pelumas awake dhewe lan resistensi nyandhang ditambah, sing bisa nambah umur layanan lan ngirit biaya pangopènan kanggo pangguna. Lan wektu pangopènan.

 

Kanggo produk blok sing nyerep kejut, fokus kanggo ningkatake ketahanan lan resistensi dampak, sing bisa njaga stabilitas dhuwur lan umur layanan sing dawa ing lingkungan kerja sing angel. Perlu dielingake manawa panggunaan produk nilon MC bisa nyederhanakake struktur bagean mesin ing kahanan panggunaan tartamtu. Contone, kabeh jinis roda ketegangan ing mesin pertanian bisa ngirit bantalan lan langsung nyetel roda ketegangan nilon menyang poros kasebut. Mlaku, nyuda biaya pabrikan lan biaya perawatan.